Social Wall

Ben je zelf niet actief op social media? Bekijk dan hier onze laatste tweets, Instagram en Facebook posts en dan ben je toch op de hoogte!

D E K R A C H T V A N H E T I D E E

Op 15 november jl. vond met een debat over het al dan niet bouwen van het 100 jaar oude befaamde 'Maison d'Artiste' van Theo van Doesburg en Cor van Eesteren de afsluitende bijeenkomst van Dada Dendert Doo r r r r plaats in de ...Tilburgse LocHal.
John Körmeling en Mick Eekhout kruisten de degens of realisatie van het Maison d'Artiste een droom zou moeten blijven, een mythe, of dat het concreet zou mogen uitgevoerd. In dat kader lanceerde Stichting de Nwe Stijl Tilburg onder de titel 'De Kracht van het Idee' een jaarlijkse wedstrijd waar elke Tilburger van elke leeftijd aan deel kan nemen. Via de link op de website valt er alles over te lezen. Daag je zelf uit en doe mee.
Ter illustratie de herkomst van het logo van de Kracht van het Idee.
In 2018 hield de Nwe Stijl een workshop met 160 Tilburgse brugklassers. Daarin was ook een tekensessie van TilburgsAns opgenomen voor een ontwerpopdracht om een pictogram te bedenken. Toen Freek Vermaas ( toed 13) gevraagd werd wat hij had getekend was het antwoord: 'ik heb geen idee'. TilburgsAns vond en de rest van de jury vonden zijn tekening en antwoord echter zo'n goed idee dat TilburgsAns het voorstel van Freek samen met hem uitwerkte tot een echt pictogram. Vijf jaar later prijkt het nu als logo boven deze wedstrijd.
Moraal van het verhaal: Voor wie iets bedenkt gaat geen zee te hoog. Alles kan!

https://destijltilburg.nl/2023/11/15/de-kracht-van-het-idee

Staat woensdagavond 15/11 Soiree Intime al in je balboekje? Dan doe dat maar gauw voor het te laat is. Want DADA DENDERT DOOR R R R R.

19u inloop LocHal Tilburg
19.30u start 'Tussen Droom en Daad......'
21.30 einde
Toegang gratis

Image for shared link
Debat 'Tussen Droom en Daad' over bouw Maison d'Artiste - De Stijl @ Tilburg

Het in 1923 door Theo van Doesburg en Cor van Eesteren ontworpen en in Parijs als maquette tentoongestelde ‘Maison d’Artiste’ was een...

destijltilburg.nl

Vanmiddag 15.00u Luycks Gallery aftrap DADA DENDERT DOOR R R R. Wees welkom. Delen mag.

Vanmiddag 28 oktober opent Mick Eekhout om 15.00 uur in Luycks Gallery de tentoonstelling Maison d’Artiste 100 jaar, in het kader van Dada Dendert Door. De tentoonstelling is t/m zondag 19 november te... zien; geopend donderdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur.

I.v.m. de dadaïstische matinee, op zondagmiddag 29 oktober, is de galerie die middag GESLOTEN.

De tentoonstelling is ook op afspraak te bezoeken (bel of app met Ingrid Luycks 06 22 800 638).

NB: in museum De Pont, niet ver van de galerie, is momenteel de tentoonstelling Westkunstmodelle 1:1 van Thomas Schütte te zien, een overzicht van zijn architectuurmodellen sinds de jaren tachtig.

Meer informatie is verkrijgbaar in de galerie. zie ook:
www.destijltilburg.nl www.100jaarmaisondartiste.nl
www.depont.nl

Aan de vooravond van de matinee intime van 29 oktober ontvingen we het verheugende bericht dat het Tilburgse Jopiefonds het aangevraagde subsidiebedrag voor het educatieve aforismeproject met Tilburgse jongeren volledig heeft gehonoreerd. Uiteraard willen we als stichting op dit plezierige bericht ...voort denderen door daar per direct ruchtbaarheid aan te geven waarbij we onze heel hartelijke dank aan het Jopiefonds uitspreken.

Image for shared link
Jongeren denderen door in dada’s voetspoor - De Stijl @ Tilburg

Aan de vooravond van de matinee intime van 29 oktober ontving stichting de Nwe Stijl het verheugende bericht dat het Tilburgse Jopiefonds het...

destijltilburg.nl