De trein raast door, langs Tilburgs nieuwste kunstwerk: een zeventig meter lange dichtspreuk in de Spoorzone

woensdag 20 april 2022

Tilburg is een blikvanger rijker. Een meer dan 70 meter lang lichtkunstwerk met de spreuk van klankdichter Antony Kok is maandagavond, op de 140ste geboortedag van Kok, onthuld. ‘De wereld van heden raast door in Dada’s voetspoor’ prijkt op de luifel van Gebouw 79 in de Spoorzone. Het lichtobject zal vooral bij reizigers die met de trein in Tilburg aankomen in het oog springen.  

Het was de eer aan burgemeester Theo Weterings om – op zijn verjaardag nota bene – licht in het aforisme te blazen. Letterlijk: met een conducteursfluitje staat Weterings in het schemerlicht klaar. Fjiet! Fjiet! En de spreuk van Kok licht op. ‘De wereld van heden raast door in Dada’s voetspoor’. Sinds 18 april is het aforisme van de klankdichter voor iedereen te bewonderen op het dak van Gebouw 79 (boven eetcafé RAW en het Ontdekstation).

Lees verder op bd.nl (premium)

Jo Jongen nieuwe voorzitter van de NWStijl@Tilburg.nl

Jo Jongen nieuwe voorzitter van de NWStijl@Tilburg.nl

De gewezen voorzitter van Stichting NWStijl@ Tilburg, Willem Bongaarts, is per 1 september opgevolgd door Jo Jongen. Na zijn studie aan de TU-Delft afdeling Bouwkunde heeft Jo Jongen tot 1988 aanvankelijk als stedenbouwkundige en later als hoofd van de afdeling...

Lees meer