De trein raast door, langs Tilburgs nieuwste kunstwerk: een zeventig meter lange dichtspreuk in de Spoorzone

Tilburg is een blikvanger rijker. Een meer dan 70 meter lang lichtkunstwerk met de spreuk van klankdichter Antony Kok is maandagavond, op de 140ste geboortedag van Kok, onthuld. ‘De wereld van heden raast door in Dada’s voetspoor’ prijkt op de luifel van Gebouw 79 in de Spoorzone. Het lichtobject zal vooral bij reizigers die met de trein in Tilburg aankomen in het oog springen.  

Het was de eer aan burgemeester Theo Weterings om – op zijn verjaardag nota bene – licht in het aforisme te blazen. Letterlijk: met een conducteursfluitje staat Weterings in het schemerlicht klaar. Fjiet! Fjiet! En de spreuk van Kok licht op. ‘De wereld van heden raast door in Dada’s voetspoor’. Sinds 18 april is het aforisme van de klankdichter voor iedereen te bewonderen op het dak van Gebouw 79 (boven eetcafé RAW en het Ontdekstation).

Lees verder op bd.nl (premium)

Kennismaking met aforisme in CulTuur van Omroep Tilburg

Kennismaking met aforisme in CulTuur van Omroep Tilburg

In aflevering 26 in het tiende seizoen van CulTuur maakt het programma van Omroep Tilburg kennis met het aforisme in Tilburg, geïnstalleerd in de Spoorzone. De programmamakers spraken met Ingrid Luycks en Uli Hirschberg van De Stijl Tilburg over het proces achter dit kunstwerk.

Lees meer