De laatste loodjes

vrijdag 12 november 2021

Dankzij de zeer gewaardeerde financiële bijdragen van Cupudo (gemeente Tilburg), provincie Noord-Brabant, NS en ProRail, het genereuze afscheidscadeau van oud-wethouder De Vries, Stichting Zabawas, de erfgenamen van Antony Kok, de gift van ondernemer Rien van Linschoten en de crowdfunding via de website van DeStijl@Tilburg zijn de technische kosten van de uitvoering van het kunstwerk inmiddels gegarandeerd. Dat stemt weliswaar tot blijdschap maar schijn bedriegt want we zijn er met alles wat er nog bij komt kijken nog lang niet.

Een monumentaal en ingewikkeld kunstwerk als dit komt niet alleen: er zijn rondom de realisatie van een dergelijk object tal van zaken die op de begroting drukken. Een heel speciale culturele activiteit rond De Stijl Tilburg die vanaf 18 april aan alle inwoners en bezoekers van de stad gratis zal worden aangeboden moet nog even geheim blijven maar ook die ontwikkeling vraagt om een professionele uitvoering en ook daar zijn kosten aan verbonden.

Er staan op dit moment nog enkele bijdragen voor donaties en sponsoring uit, er lopen nog een paar aanvragen bij fondsen en ook de crowdfundingsactie zoals op de website www.destijltilburg.nl levert een uitstekende bijdrage. Maar… er is nog een eindje te gaan!!

Bij deze dus: Wie blij is met het bericht van BD over het te realiseren aforisme dat op 9 november in Brabants Dagblad verscheen kan Stichting De Stijl@Tilburg nog blijer maken richting de eindstreep met een donatie voor de laatste loodjes van dit megagrote project : DE WERELD VAN HEDEN RAAST DOOR IN DADA’ S VOETSPOOR

https://www.bd.nl/tilburg-e-o/geld-is-binnen-voor-lichtkunstwerk-in-tilburg-als-hommage-aan-de-stijl~a968c9a5/

Video: Jongeren Denderen Door in Dada’s Voetspoor

Video: Jongeren Denderen Door in Dada’s Voetspoor

Uitgaande van het aforisme van Antony Kok, ‘De wereld van heden raast door in Dada’s voetspoor’ dat sinds 2022 als lichtkunstwerk op de luifel bij RAW prijkt, lanceerde De NWE Stijl een project voor leerlingen van o.a. ROC, het Internationaal Schakel College en...

Lees meer
Debat over een exploderende kubus van 100 jaar oud

Debat over een exploderende kubus van 100 jaar oud

Mijn woonplaats Tilburg heeft iets met De Stijl en Dada. Tilburgers verkondigen graag dat het ei waar De Stijl in 1917 uit te voorschijn kwam al in 1914 in Tilburg werd gelegd. Theo van Doesburg was daar op dat moment als soldaat gelegerd en ontmoette er...

Lees meer