De laatste loodjes

Dankzij de zeer gewaardeerde financiële bijdragen van Cupudo (gemeente Tilburg), provincie Noord-Brabant, NS en ProRail, het genereuze afscheidscadeau van oud-wethouder De Vries, Stichting Zabawas, de erfgenamen van Antony Kok, de gift van ondernemer Rien van Linschoten en de crowdfunding via de website van DeStijl@Tilburg zijn de technische kosten van de uitvoering van het kunstwerk inmiddels gegarandeerd. Dat stemt weliswaar tot blijdschap maar schijn bedriegt want we zijn er met alles wat er nog bij komt kijken nog lang niet.

Een monumentaal en ingewikkeld kunstwerk als dit komt niet alleen: er zijn rondom de realisatie van een dergelijk object tal van zaken die op de begroting drukken. Een heel speciale culturele activiteit rond De Stijl Tilburg die vanaf 18 april aan alle inwoners en bezoekers van de stad gratis zal worden aangeboden moet nog even geheim blijven maar ook die ontwikkeling vraagt om een professionele uitvoering en ook daar zijn kosten aan verbonden.

Er staan op dit moment nog enkele bijdragen voor donaties en sponsoring uit, er lopen nog een paar aanvragen bij fondsen en ook de crowdfundingsactie zoals op de website www.destijltilburg.nl levert een uitstekende bijdrage. Maar… er is nog een eindje te gaan!!

Bij deze dus: Wie blij is met het bericht van BD over het te realiseren aforisme dat op 9 november in Brabants Dagblad verscheen kan Stichting De Stijl@Tilburg nog blijer maken richting de eindstreep met een donatie voor de laatste loodjes van dit megagrote project : DE WERELD VAN HEDEN RAAST DOOR IN DADA’ S VOETSPOOR

https://www.bd.nl/tilburg-e-o/geld-is-binnen-voor-lichtkunstwerk-in-tilburg-als-hommage-aan-de-stijl~a968c9a5/

Kennismaking met aforisme in CulTuur van Omroep Tilburg

Kennismaking met aforisme in CulTuur van Omroep Tilburg

In aflevering 26 in het tiende seizoen van CulTuur maakt het programma van Omroep Tilburg kennis met het aforisme in Tilburg, geïnstalleerd in de Spoorzone. De programmamakers spraken met Ingrid Luycks en Uli Hirschberg van De Stijl Tilburg over het proces achter dit kunstwerk.

Lees meer