Jo Jongen nieuwe voorzitter van de NWStijl@Tilburg.nl

vrijdag 21 oktober 2022

De gewezen voorzitter van Stichting NWStijl@ Tilburg, Willem Bongaarts, is per 1 september opgevolgd door Jo Jongen. Na zijn studie aan de TU-Delft afdeling Bouwkunde heeft Jo Jongen tot 1988 aanvankelijk als stedenbouwkundige en later als hoofd van de afdeling Stadsontwikkeling bij de gemeente Tilburg gewerkt. Hij kent onze stad dus op zijn duimpje.

In 1988 verruilde hij Stadsontwikkeling Tilburg voor de dienst Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam. Daar trad hij na verloop van tijd toe tot de directie. Daarnaast was Jo Jongen als docent betrokken bij de architectuur- en stedenbouwopleiding van Fontys in Tilburg en van de Postacademiale Architectuur en Stedenbouwopleiding in Amsterdam.

Met zijn brede vakkennis werd Jo Jongen met enige regelmaat door het Tilburgse Centrum voor Architectuur en Stedenbouw (CAST) uitgenodigd om debatten over ruimtelijke ontwikkelingen in Tilburg te leiden. En ook de werkgroep tot behoud van het Stadhuis (de zwarte doos) kon zich geen deskundiger voorzitter wensen. Daarnaast liet de geschiedenis hem niet onberoerd: als voorzitter van diverse erfgoedverenigingen wist hij jarenlang de diverse organisaties in onze regio met elkaar te verbinden.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan want na een bewuste keuze om het enkele jaren rustig aan te doen heeft zijn liefde voor kunstbeweging De Stijl als maatschappelijk geëngageerde architectuur- en kunststroming ertoe geleid dat hij zich nu weer vol energie en passie in wil zetten voor de NWStijl@Tilburg. Bestuursleden en projectleiders van de NWStijl@Tilburg gaan met veel plezier en vertrouwen een ongetwijfeld dynamische samenwerking met Jo Jongen als voorzitter aan.

Kennismaking met aforisme in CulTuur van Omroep Tilburg

Kennismaking met aforisme in CulTuur van Omroep Tilburg

In aflevering 26 in het tiende seizoen van CulTuur maakt het programma van Omroep Tilburg kennis met het aforisme in Tilburg, geïnstalleerd in de Spoorzone. De programmamakers spraken met Ingrid Luycks en Uli Hirschberg van De Stijl Tilburg over het proces achter dit kunstwerk.

Lees meer