De V van vandaag

vrijdag 29 oktober 2021

VANDAAG, 29 oktober, is de dag dat in 1969 de Nederlandse experimentele schrijver en dichter van onder meer klankpoëzie, Antony Kok, op  87jarige leeftijd in Haarlem overleed na een werkzaam  leven van 1908 tot 1952 in Tilburg.

De V van VRIJGEVIGHEID waar deze bedachtzame medeoprichter van het vernieuwende tijdschrift De Stijl, Antony Kok, om bekend stond. Volgens hen die hem kenden was hij een groot kunstminnaar en ook een mecenas, niet alleen voor een bekende schilder als Piet Mondriaan maar ook voor regionale kunstenaars.

De V van VAN DOESBURG, tot zijn vroegtijdige dood in 1931 boezemvriend voor het leven van Antony Kok.

De V van VOORT en van VOETSPOOR in het aforisme van Antony Kok ‘DE WERELD VAN HEDEN RAAST VOORT IN DADA’ S VOETSPOOR’. Die V raakt ook deze VOLZIN die als alle neuzen een dezer dagen dezelfde kant uit staan zal resulteren in een 70 meter lang lichtkunstwerk dat op het dak van gebouw 79 in de Spoorzone zal VERSCHIJNEN.

De V van VOLHARDING waarmee de stichting De Nwe Stijl@Tilburg zich vanaf 2017 heeft ingezet om de persoon Antony Kok op deze wijze de waardering te geven die hij als weldoener van de kunst en als schrijver en dichter VERDIENT.

De V van alle VRIENDEN van de Stijl@Tilburg want dank zij hun VRIJGEVIGHEID waarvoor enorm VEEL DANK komt langzaam maar zeker de VICTORIE in beeld.

Deze kleine V op schaal gaat nu weer terug naar oud-wethouder Berend de VRIES die dit model vanwege zijn genereuze bijdrage aan dit VERLICHT eerbetoon aan Antony Kok cadeau kreeg van Stichting De Nwe Stijl @Tilburg.

Jo Jongen nieuwe voorzitter van de NWStijl@Tilburg.nl

Jo Jongen nieuwe voorzitter van de NWStijl@Tilburg.nl

De gewezen voorzitter van Stichting NWStijl@ Tilburg, Willem Bongaarts, is per 1 september opgevolgd door Jo Jongen. Na zijn studie aan de TU-Delft afdeling Bouwkunde heeft Jo Jongen tot 1988 aanvankelijk als stedenbouwkundige en later als hoofd van de afdeling...

Lees meer