Publicaties

Het (her)uitgeven in 2018 van een viertal publicaties die gerelateerd zijn aan De Stijl en het dadaïsme. Bedoeld voor inwoners en bezoekers van Tilburg en tevens als relatiegeschenk van de gemeente Tilburg en Tilburg University. Om die reden worden de publicaties indien mogelijk ook in het Engels vertaald.

‘De Stijl in Tilburg’ door dr. Alied Ottevanger
Een geactualiseerde heruitgave van deze publicatie over de vriendschap tussen Theo van Doesburg en Antony Kok. Deze eerder in opdracht van museum De Pont verschenen uitgave is inmiddels uitverkocht.

‘Tilburg Absurdistan?’ door Ingrid Luycks MA
In deze publicatie wordt het hedendaagse Tilburgs absurdisme in een historisch-filosofische context geplaatst tegen de achtergrond van o.a. het dadaïsme van weleer. Deze uitgave geldt als een scherpe analyse van de ironisch-schurende manier waarop (een deel van de) kunst in Tilburg zich manifesteert. In de figuur van Theo van Doesburg zijn zowel De Stijl als dada verenigd. Eveneens uitverkocht.

‘Waar zouden we zijn zonder Mondriaan?’
Een uitgave verzorgd in 2017 door museum De Pont met tekst van Anneke van Wolfswinkel. Een zoektocht naar de sporen van Mondriaan en De Stijl in de hedendaagse kunst, uitgaande van de collectie van museum De Pont.

‘Dromen van Vernieuwing’
Samenstelling publicatie van tekst en beeld Vijf Vrouwen des Vaderlands als weerslag van The Future is Female en teksten jonge filosofen als residu van Mijn Stijl.