Cultuurdagen – 17/18 april 2018

Cultuurprogramma eerstejaars OdulphusLyceum Tilburg rond De Stijl@Tilburg en de transformatie van de Spoorzone gelardeerd met diverse vernieuwende aspecten in de Tilburgse cultuur. Cultureel erfgoed en hedendaagse kunst en cultuur aaneengesmeed.

 

Wanneer: 17/18 april 2018

Voor wie : 260 brugklassers gedurende twee dagen telkens van 10-16u

Waar: De Kennismakerij in Spoorzone en kunstwerkplaats NSplein16

De projectleiders DeStijl@Tilburg verzorgen een cultuurhistorisch programma rond De Stijl@Tilburg, Dadaïsme en Theo van Doesburg met een verbinding naar het hedendaagse Tilburg en vermeende absurdistische kwaliteiten in deze stad in en rond het industrieel erfgoed van de Spoorzone.

Daarnaast wordt een lezing over Kunst in Openbare Ruimte Tilburg gehouden en zijn er workshops met TilburgsAns rond beeld/taal en workshops klankgedichten met voormalig stadsdichter Martin Beversluis en vinden er o.l.v. Stadsgidserij een aantal Spoorzonewandelingen plaats.

Gedurende twee dagen worden de leerlingen meegenomen in een gevarieerd programma dat uit diverse onderdelen bestaat.

  • Een reflectief gedeelte in de vorm van een lezing over De Stijl, Van Doesburg, dadaïsme en Tilburg met haar verbinding naar het absurdisme door kunsthistorica Ingrid Luycks.
  • Een informatief gedeelte over een dertigtal kunstwerken in de openbare ruimte in Tilburg door beeldend kunstenaar en specifiek deskundige Tine van de Weyer
  • Een viertal Spoorzonewandelingen met de Stadsgidserij langs cultureel erfgoed en de huidige duurzame transformatie daarvan.
  • Een inleiding op TilburgsAns gevolgd door een vactieve workshop over taal en beeld met de ontwerpers Sander Neijnens en Ivo van Leeuwen.
  • Een inleiding in klankpoëzie gevolgd door een workshop klankgedichten maken door voormalig stadsdichter Martin Beversluis.